• WSV zondag 3 kampioen!!

  15 mei 2023
 • Namens het bestuur en alle leden feliciteren wij zondag 3 met hun behaalde kampioenschap in de 5e klasse. De zondag 3 geeft ons een klein inkijkje in het voor hun zo succesvol verlopen seizoen.

  "De mannen van WSV Zondag 3 zijn zondagmiddag 14 mei gekroond tot kampioenen van de 5e klasse. Het beloofde een mooie dag te worden: er waren medailles, een schaal, speciaal bedrukte kampioenspolo’s en als klap op de vuurpijl nog een partij vuurwerk waar de Chinezen ‘u’ tegen zeggen.

  Alles was tot in de puntjes voorbereid, het enige wat nog maar even moest gebeuren was V en L naar huis sturen zonder punten. Een laagvlieger in de competitie, maar tijdens de uitwedstrijd op tweede Paasdag bleek het een stugge ploeg. Die wedstrijd werd met een zwaarbevochten 1-3 over de streep getrokken.

  De heren waren dus op hun hoede en natuurlijk tot op het bot gemotiveerd om het publiek, dat in grote getale aanwezig was, te vermaken en een kampioensfeestje te geven. Na een rustige eerste helft gingen de heren met een 1-0 voorsprong aan de thee. Voorsprong is lekker, maar wat marge zou fijn en stressverminderend zijn. Dat dacht wereldspits Fons ook, want die besloot in de tweede helft zijn hattrick maar te completeren. Vlak voor tijd deed ook supersub Abe nog een duit in het zakje: 4-0 was de afgetekende uitslag. De champagne kon ontkurkt worden, WSV 3 heeft hun lang gekoesterde droom in vervulling laten gaan: kampioen worden.

  Als we even kort terugblikken op het seizoen, zien we dat WSV 3 twijfelachtig aan de competitie begon. Na drie wedstrijden was alles in balans. Er werd gewonnen van Emst, gelijkgespeeld tegen KCVO en zeer klungelig in de laatste minuut verloren bij Go Ahead Deventer. Daarna kwam Loenermark naar sportpark de Voorwaarts, eindstand 2-4. Vanaf dat moment ging er een knop om bij de mannen. Er werd achtereenvolgens gewonnen van; Terwolde, WWNA, Schalkhaar, Groen-Wit, Batavia en Emst. KCVO werd helaas wederom gelijkgespeeld, maar dat verlies werd opgevolgd door een afgetekende tienklapper tegen Terwolde. In de resterende wedstrijden werd alleen nog gelijkgespeeld in de derby bij Columbia.

  Zondag 30 april stond de absolute kraker uit bij Loenermark op het programma. Bij winst hadden de heren in de wedstrijd tegen V en L aan een punt genoeg om, op eigen veld, kampioen te worden. Gewonnen werd er. En hoe. WSV legde Loenermark de wil op en won met ruime cijfers: 0-4. WSV kon de klus dus zondagmiddag 14 mei klaren, en zo geschiedde.

  Nu rest alleen nog een andere derby, tegen de nummer twee uit de competitie, Groen-Wit. Uiteraard gaan de heren ook hier weer voor de winst, maar wat is het een heerlijk gevoel om daar als kampioenen het veld te mogen betreden."