• Wedstrijdverslag WSV-TOP zondag 22 januari 2023

22 jan 2023
  • Na 5 weken geen competitie vandaag weer aan de bak in de vrieskou. Na 3 gewonnen oefenwedstrijden toch weer afwachten hoe we er voor staan. In de tweede minuut was het al bijna raak na een lob over de uitkomende keeper van Matthijs. WSV speelde het vertrouwde positiespel waarbij er met name op de flanken veel ruimte was, alleen de voorzetten kwamen niet echt aan, een verbeterpuntje. TOP speelde veelal de hoge en verre bal en daardoor waren er achterin weinig problemen. Voor beide teams geen uitgespeelde kansen. Tot de 39e minuut: een prima combinatie met eenmaal raken door 4 spelers en uiteindelijk de voorzet die Paul van dichtbij raak wist te schieten. En een paar minuten later ging Toby er alleen vandoor waarbij een voorzet de meest logische oplossing leek maar niet bij Toby. Die scoorde met een bekeken verre schuiver in de hoek.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Veel balbezit, vroeg druk zetten en de tegenstander dwingen tot de lange bal. Die ging met nog 15 minuten te gaan volle bak spelen en dat resulteerde toch tot een tegengoal, een kopbal van dichtbij uit een corner. En dan wordt het weer spannend. Maar dat was van korte duur. En verre bal van Mitchel kwam bij Toby die de uitkomende keeper omspeelde en gemakkelijk de 3-1 kon binnenschieten. En vlak voor tijd wist ook invaller Finn nog te scoren na voorbereidend werk van Dylan. 4-1 en zeer verdiend met een prima leidend arbitraal trio.

We staan nu 5e in de stand met 5 verliespunten meer dan de nummer 1, 20 punten uit 11 wedstrijden. Volgende week de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie in Bussum tegen SDO en dus ook het einde van periode 1 (er zijn in deze competitie maar 2 periodes van 12 wedstrijden).