• Wedstrijdverslag WSV - asv Dronten zaterdag 14 oktokber 2023

    15 okt 2023
  • Als je vandaag even wat later was gekomen, dan heb je de 1-0 gemist. Al na 1,5 minuut was het de voorsprong voor WSV door een door de benen van de keeper geschoten bal van Jorn. Met recht een bliksemstart. Daarna ging achterin het slot op de deur en de focus op het consolideren en het proberen uit te bouwen van de voorsprong. Echt grote kansen waren er niet en dus was de 1-0 bij rust een prima afspiegeling van de veldverhoudingen.

    Na de rust raakten we al gauw Mitchel en Mike kwijt met blessures. Daardoor werd het wat rommeliger en was het vechten voor elke bal. Dat werd met volle overgave gedaan. Dronten gooide het vol op de aanval en daardoor ontstond meer ruimte. Bij een van onze aanvallen werd de bal voorin doorgeschoven naar Jorn die snoeihard in de bovenhoek scoorde. Een mooie 2-0 en weinig aan de hand. Niet veel later kreeg Dronten een terechte penalty die zorgde voor de 2-1 met nog een klein kwartier te spelen. Het werd een soort van powerplay met een paar hachelijke momenten. Aan de andere kant waren we zelf ook niet koelbloedig genoeg. Tobi kreeg zijn 2e gele kaart en de druk werd nog groter. Maar we wisten stand te houden en de eerste en zwaarbevochten overwinning was een feit.

    Zoals bij elke thuiswedstrijd wordt er een man of the match gekozen. Dit keer was dat Jorn. Niet alleen om zijn mooie goal maar ook om de vele zinvolle dingen die het aan de bal deed vandaag en de rust die hij daar bij bewaarde.

    Volgende week is er geen competitie maar een bekerwedstrijd en wel om 14.00 uur thuis tegen Orion uit Nijmegen, spelend in de vierde divisie dus dat wordt een mooie uitdaging.