• HJO informeert oktober 2023

  4 nov 2023
 • De eerste fase van het nieuwe seizoen zit erop, tijd om weer informatie met jullie te delen.

  In deze nieuwsbrief wil ik jullie informeren over een aantal dingen:

  • Beslissingen m.b.t. indelingen teams in fase 2
  • Besluiten om spelers door te schuiven
  • Verandering bij JO 10-1
  • Plannen & veranderingen richting seizoen 2023-2024  mbt de onderbouw selectie teams 08 t/m O10 

  Beslissingen mbt indelingen JO13-2 en JO14-2 in fase 2

  Een paar teams verdiende in de eerste fase vanuit de begeleiding extra aandacht. Niet omdat ik ongerust was of het goed zou gaan, maar meer om te kijken of deze teams een hoger niveau aan zouden kunnen. Wij denken dat het goed zou zijn dat we in die groepen dichter bij de eerste teams qua weerstand zouden moeten zitten. We praten hier specifiek over de JO13-2 en JO14-2.

  Na overleg met de KNVB, clubbegeleider, en een medewerker wedstrijdzaken, is er besloten om beide teams hoger in te delen, bij aanvang fase 2. Dit houdt in dat de JO13-2 naar de 1ste klasse gaat en de JO14-2 naar de hoofdklasse. Beide teams zullen meer weerstand gaan ondervinden en zullen qua opleiden beter aansluiten bij de JO13-1 en de JO14-1. Beide teams veel succes met deze stap, we hebben er vertrouwen in gezien jullie prestaties in de 1ste fase en de ontwikkeling van de begeleiding.

  Besluiten om spelers door te schuiven 

  We hebben met name in de onderbouw een aantal spelers doorgeschoven. Waarom doen we dit?

  De achterliggende gedachte is dat wij vinden dat iedere speler zich moet kunnen ontwikkelen op zijn of haar niveau. Door een aantal mutaties kwamen er plekken vrij en hebben we besloten dat een aantal spelers zich beter op een hoger niveau kunnen door ontwikkelen. Ook hebben wij een aantal spelers uit de breedtesport gezien en denken wij dat ze de stap naar een selectieteam aan kunnen. Dat zijn mooie ontwikkelingen. Belangrijk signaal wat wij af willen geven is dat wij met onze interne scouting, onze trainer coördinator in de O8-O9 (Dennis Melkert) en onze trainers van de breedtesport teams niet alleen kijken naar het teambelang maar ook het individueel belang, WSV breed.

  Ik wil er nog 1 jongen er nog uitlichten in de bovenbouw. Koen Smit krijgt de komende periode kans om vanuit de JO16-1 zich te laten zien bij het eerste elftal. Koen is talentvol en had al een paar keer meegetraind, we willen dat nu over een langere periode zien. Richard Karrenbelt stimuleert ons om regelmatig jongere spelers mee te laten trainen, en Koen mag dit nu voor een langere periode doen. Veel succes daarbij.

  Verandering bij JO10-1 

  Bij de JO10-1 heeft Jean Matitaputty aangegeven dat de combinatie studie, voetballen en zijn werkzaamheden niet te combineren zijn met het trainen en coachen van het team. Dit is vervelend voor Jean en de spelers. Het is goed dat Jean dit heeft aangegeven want half werk voor beide partijen is in dit geval geen goede zaak.

  Gelukkig hebben we een vervanger gevonden, Dylano de Groot gaat vanaf heden de JO10-1 trainen en coachen. Dylano speelt in de JO19-1 en studeert sportkunde in Nijmegen.

  Mohamed Taibe (elftalleider)zal Dylano wegwijs maken binnen de KO10-1. Dylano, welkom.

  Plannen en veranderingen in de onderbouw met ingang van het seizoen 2023-2024. 

  Nadat ik begonnen was heb ik me verdiept in de trainingen en wedstrijden binnen de onderbouw. Waarom? Daar wordt uiteindelijk een basis gelegd voor het beleven van het voetbalspel. Daarnaast zijn de spelvormen een aantal jaar terug verandert. Andere aantallen, andere afmetingen van de velden.

  Wat mij opviel binnen WSV is dat teams veel gescheiden trainen, terwijl ik juist gewend was om samen te trainen, zodat kinderen ook wedstrijd echte partijvormen kunnen doen op wedstrijd echte velden. Deze en een aantal andere constateringen hebben ervoor gezorgd dat ik in overleg ben gegaan met mensen van de KNVB. Ik heb mijn gedachten en bevindingen gedeeld met de club ondersteuners van de KNVB, zij hebben ons ook weer gevoed met input en gedachtes. Tijdens een meeting met de trainers van de onderbouw hebben we gespard en gedurende de tijd krijgt het plan voor volgend seizoen meer vorm. 

  De highlights zullen zijn:

  • Gemixt en samen trainen van de teams binnen de O8-O9-O10 “selectieteams” om meer wedstrijd echte omstandigheden na te bootsen op trainingen
  • Bredere selectieteams opzet, met name bij de O10, nu 2 teams, dit worden er meer (de hoeveelheid denken we nog over na)
  • In O8-O9-O10 voorsorteren op grotere aantallen spelers die nodig zijn voor de selectieteams vanaf O11 en met name vanaf de O13
  • Open teams voor de O8-O9-O10 voor de zaterdagen
  • Door breder kader denken we ook zelf kader te kunnen opleiden en hopelijk te behouden

  Zodra het project gereed is willen we door middel van een informatieavond op de club, u als lid meenemen in de veranderingen, mocht u tussendoor vragen hebben of ideeën, neem gerust contact op.

  Dit was het weer voor deze keer, wilt u meer informatie of wilt u iets betekenen voor WSV, neem dan gerust contact met ons op.

  Met sportieve groet,

  Leen den Boer
  HJO Selectieteams WSV