• HJO informeert mei 2024

  13 mei 2024
 • We gaan richting het einde van het seizoen. Daarom wil ik jullie op de hoogte stellen hoe dit er voor de selectieteams gaat uitzien en welke richting de plannen opgaan. Daarnaast een aantal zaken die ik wil delen of nogmaals wil belichten.

  Trainers

  In de vorige nieuwsbrief een overzicht gegeven van de trainers voor het volgend seizoen op de selectie- teams. Inmiddels zijn we alweer een aantal stappen verder.

  De O16-1 zal worden getraind en gecoacht door Wessel Huiskamp. Hij is nieuw binnen de club en komt van SV Epe, waar hij assistent is bij O19-1. Hij heeft zelfstandig als trainer gewerkt bij SV Epe van onder andere 14-1, 15-1 en 17-2 en wil zich graag verder ontwikkelen en wij denken dat hij dit zeker kan doen bij WSV.

  Ook in de onderbouw maken we vorderingen.

  Zo zijn er inmiddels trainers vastgelegd voor de O12-1, O11-1, O11-2, O10-1, O10-2, O10-3 

  In de laatste nieuwsbrief zullen we alle trainers nog een keer op een rij zetten met naam en toenaam.

  Toch zijn er ook nog trainers en coaches nodig voor een aantal teams, waarbij de we met name in de O9 nog trainers kunnen gebruiken en voor de 13-2 en 15-2. 

  De komende weken zullen er nog wel gesprekken worden gevoerd met diverse kandidaten.

  Wie geïnteresseerd is kan zich melden door een mail te sturen naar hjo.voetbal@wsv-apeldoorn.nl of mij aanschieten. Ik ben nagenoeg elke avond op de club. Ook kunt u zich melden bij Dennis Melkert, de train coördinator voor de O8 tot en met de O12

   

  Speelniveau JO13 tot en met JO17 A categorie.

  Vanaf het seizoen 2024/’25 gaan de JO13, JO14, JO15 en JO16 categorie A hun eigen bereikte speelniveau meenemen naar een volgend seizoen. In de vorige promotie-/degradatieregeling JO13-JO16 bepaalde de prestatie van een team van dit seizoen het niveau waarop een team volgend seizoen moet uitkomen.

  Met deze wijziging streeft de KNVB ernaar dat spelers/teams zo snel mogelijk op het meest passende prestatieniveau komen te spelen. Een goed presterende lichting kan meerdere seizoenen op hoog niveau blijven spelen, zonder beïnvloed te worden door de prestaties van de lichting vóór hen. En andersom moet een lichting ná een extreem goede lichting niet verplicht op een te hoog niveau spelen.

  In de categorie B geldt een vrije inschrijving, waarin aan de hand van de teamindex aanpassingen kunnen worden gemaakt. Via die weg kunnen we zorgen voor gelijkwaardige competities. Het meenemen van speelniveau is hier dus niet van toepassing.

  Wij zullen bij de selectieteams in de B categorie kijken wat wenselijk is waarbij we het speelniveau zo dicht mogelijk bij de eerste selectieteams willen laten aansluiten, wel uiteraard kijkend naar het niveau van de teams en spelers

  Selectieteams en selectieactiviteiten

  Hierbij nogmaals het overzicht welke teams het kenmerk selectieteam krijgen:

  ONDERBOUW

  • O8-1 en O8-2 (in de loop van het seizoen zullen we hier een 3e en 4e team aan toevoegen)
  • O9-1 tot en met O9-4.                        O10-1 tot en met O10-4
  • O11-1 tot en met O11-3                     O12-1 tot en met O12-3

  BOVENBOUW

  • O13-1 & O13-2                                  O14-1 & O14-2
  • O15-1 & O15-2                                  O16-1 & O16-2
  • O17-1                                                 O19-1

   

  Planning voor de komende maanden mbt selectieteams

  Het huidige seizoen duurt nog 3 weken en dan zit het erop, voorbijgevlogen. Maar we hebben nog een aantal drukke weken voor de boeg, plus dat we al bezig zijn met de voorbereidingen voor het volgend seizoen. Zo is de start voor de meeste competitie al bekend, dat is in het weekend van 31 augustus. Dat houdt in dat de voorbereiding al eind juli zal gaan starten.  Voor de bovenbouw zal dit in het weekend van 20 of 27 juli zijn, voor de onderbouw zal dit iets later liggen, daar kijk ik nog met Dennis naar wat het beste moment zal zijn.

  Hoe ziet de komende periode eruit? 

  Onderbouw:

  • Voorlopige Selectieteams bekend maken 26 mei van O8 - O9 - O10 - O11
  • De andere teams zullen we in het weekend van 8 juni uiterlijk bekend maken

  Procedure is Input huidige trainers, interne scouting, HJO en eventueel al de nieuwe trainers (als nw trainers nog niet bekend zijn doen we het met de input van eerdergenoemden)

  De uiteindelijke indeling gebeurt in een gesprek met de verantwoordelijke trainer en de HJO, als de trainer nog niet bekend is, zal de HJO de input van scouting en ex-trainers gebruiken om tot een teamsamenstelling te komen. In de onderbouw is ook een belangrijke rol voor de train coördinator.

  Tot en met de O12 zullen we geen selectie events doen, we denken die groep, met behulp van scouting, trainers en nieuwe trainers, goed in beeld te hebben en willen daarbij geen onnodige stress bij spelers en ouders te creëren.

  Op 8 juni zal voor alle teams de definitieve indeling zijn. Teams zullen na afloop van de competitie enkele wedstrijden spelen en zullen er ook wat trainingen zijn. Stem dit goed af met wedstrijdsecretarissen, trainer coördinator en vermeld de thuiswedstrijden op het bord en informeer HJO en of Dennis voor de onderbouw

  Belangrijke voor iedere speler is dat hij of zij komt te spelen op het niveau wat bij de speler past. Wij gaan hier zo zorgvuldig mogelijk mee om.

  Het bekend maken van de teams gebeurt door het bestuur, voor eventuele vragen kunnen de spelers eventueel terecht bij de HJO.   

  Tot zover. Bij eventuele vragen, schiet mij gerust aan, of stuur een mail naar hjo.voetbal@wsv-apeldoorn.nl

  Met sportieve groet,
  Leen den Boer