• HJO Informeert februari 2024

  19 feb 2024
 • Februari 2024. Het nieuwe jaar is al even onderweg, zo ook de jeugd van WSV.
  We zijn inmiddels al een aantal weken bezig en hebben echt al mooie dingen gedaan in de paar weken van 2024. Dit zeg ik met trots, richting met name de onderbouw. Ik had niet verwacht, wel gehoopt, dat we de plannen die we hadden zo snel konden implementeren en dan ook meteen starten.

  Wat is er zoal al gebeurd?
  In week 1 hebben we tussen de 80 en 100 aanwezigen geïnformeerd wat onze plannen zijn m.b.t. het trainen in de leeftijdsgroepen O8, O9 en O10. Ook de uitbreiding van de selectieteams hebben we daar gepresenteerd, en dan bedoel ik met name de gelijkwaardigheid van behandelen van de eerste 4 teams van elke leeftijdscategorie. Ook de opzet van de trainingen uitgelegd.

  Met een aantal kritische vragen, maar zeker ook opbouwend gezien goede aanvullingen, sloten we die avond positief af en was het voor ons duidelijk dat we konden gaan beginnen.

  Ook in week 1 hebben we een nieuwe indeling gemaakt in de O10 teams. We vonden de niveauverschillen binnen de teams te groot, een aantal spelers hadden zich zeer snel positief ontwikkeld en voor andere was het beter om misschien een stapje lager te gaan spelen om zo meer betrokken te worden tijden de wedstrijden.

  De scouting en jeugdtrainers hadden input gegeven en ik kan zeggen dat we als club en kader tevreden zijn hoe de indeling nu is.

  Inmiddels trainen we gemixt op dinsdag met de eerdergenoemde leeftijdscategorieën, en de reacties van de kinderen zijn super om te ervaren. We kunnen voor de O10 groep nog wel trainers gebruiken, dus meldt je aan!!

  Ook zijn de eerste wedstrijden al gespeeld, ook daar bemoedigende prestaties. We gaan uiteraard de komende periode evalueren en houden een vinger aan de pols, mocht u vragen en of opmerkingen hebben, meld u zich dan!!

  In week 3 hadden we een bijeenkomst met de ouders van spelers die bij BVO’s trainen en de KNVB trainen. Die spelers volgen diverse stage trajecten binnen de KNVB en bij betaald voetbalclubs. Wij als club zijn daar trots op en wij wilden ervaringen horen, maar ook ervaringen meegeven. Een nuttige en plezierige avond met mooie ervaringsuitwisselingen.

  Als laatste activiteit van de afgelopen weken wil ik jullie meenemen in het doorschuiven van spelers op de eerste train avond in de week.

  Het komende half jaar hebben we jeugdspelers, waarvan de trainers vinden dat we die spelers moeten voorzien van een positieve trainprikkel, uitgenodigd om met een ander team mee te trainen. Dit is nog geen enkele garantie wat er met die spelers gebeurt volgend seizoen, maar we willen wel de basis van die betreffende spelers hoger leggen.

  De komende maanden zal dat hopelijk bij meerdere spelers ook gebeuren.

  Dus een vliegende start op verschillende niveaus.

  Trainers komend seizoen.
  Via deze weg wil ik melden dat er vanaf 16 februari 8 trainers zijn begonnen aan de cursus junioren trainer. Deze cursus wordt gegeven door de KNVB bij WSV.

  Wat een mooi feit is om te vermelden is dat Tim Veeneman de stap maakt vanuit de jeugd, hij is nu trainer van de O19-1, naar het eerste elftal waar hij assistent wordt van de nieuwe trainer Ronald Tulen.

  Het goede van deze stap is, dat Tim de spelers van de huidige O17 en O19 goed kent, wat weer een voordeel is in de doorstroom naar het eerste elftal.

  Dan de trainers voor komende seizoen, ook hier vorderen de gesprekken. Voor een aantal teams zijn we voorzien. Dit geldt voor zowel 2e als 1 ste selectieteams. Ook een voor mij belangrijke rol, trainer coördinator O8-O9-O10, is inmiddels ingevuld.

  Hieronder een overzicht:

  • O19-1 zal worden getraind door Jeroen Hendriksen, we zoeken hier nog een goede assistent bij
  • O17-1 zal worden getraind door Wesley van der Zee, assistent wordt Massimo Cantore
  • O15-1 zal worden getraind door Erwin Snijder
  • O14-1 zal worden getraind door Lorenzo Waard
  • O14-2 zal worden getraind door Massimo Cantore, Dennis Jonker wordt de assistent
  • O13-1 zal worden getraind door Jesper Bolt en Franklin Hamstra
  • O12-1 zal worden getraind door Jonathan Cosaert

   

  Dennis Melkert wordt Trainer coördinator voor de O8 tot en met de O10, een zeer belangrijke rol. Voor deze rol zijn we ook nog zoekende bij de O11 en O12.

  We zijn dus al een heel eind op weg, en in de volgende nieuwsbrief hoop ik weer een update te geven hoe de andere teams worden ingevuld.

  Selecties richting volgend seizoen
  We zijn al bezig hoe we willen werken mbt volgend seizoen, hoe gaan de teams er uit zien, wat worden de selectieteams, etc. Het kan uiteraard zo zijn dat we eerder spelers doorsturen, ivm hun positieve ontwikkeling. Dit is gedurende het jaar een ongoing proces.

  De procedure m.b.t. het selectiebeleid is herschreven. Ook hebben we, met het oog op de veranderingen in de onderbouw, een aantal items toegevoegd.

  Omdat we de interne scouting hebben toegevoegd is ook de aanvliegroute veranderd en zal ook de communicatie gaan veranderen.

  Mijn doelstelling is, als we als kader ons werk goed doen, om aan het einde van het seizoen tot en met O13 geen selectiewedstrijden te spelen, geen onnodige spanning, waarbij we iedere speler goed willen beoordelen in de komende periode.

  De onderbouw tot en met de O12 is op dit moment zeer goed in beeld, we lopen elke zaterdag rondom deze wedstrijden om te kijken of spelers zich goed ontwikkelen en waar ze zitten in hun ontwikkeling. Dat willen we volhouden tot het einde van het seizoen. Voor de spelers is het belangrijk dat we met elkaar een goede keuze maken als de spelers van het kleine veld overgaan naar de grotere velden, vandaar dat we hier veel aandacht aan schenken.

  Wat worden selectieteams volgend jaar?
  Onderbouw:

  • O8 3……O9 4……O10 4……O11-3……O12-4 

  Bovenbouw

  • O13-2……O14-2……O15-2……O16-2 (de 16-2 is wel discutabel)……O17-1…….O19-1

  Maar eerst nog dit seizoen en daar is genoeg om voor te strijden, naast de individuele ontwikkeling van de spelers.

  Voor de O19-1 een belangrijke periode, dit ivm de nieuwe regels vanuit de KNVB mbt indelingen volgend seizoen. Maar ook de O16-1, kunnen zij nog een keer promoveren.

  Ook de nieuwe trainers zijn met veel energie bezig om andere wedstrijden en trainingen te bekijken, lopen er nog ergens spelers die we niet in beeld hebben. Mooie inspanningen.

  Ik wil hierbij de club ook informeren dat Jesper Bolt zijn certificaat heeft behaald als hersteltrainer, hij doet dit nog steeds op dinsdagavond. Dus ben je geblesseerd? Meld je dinsdag bij de fysio en samen met Jesper gaan zij werken aan je herstel.

  Ik wens iedereen de komende weken veel voetbalplezier en wie weet tot langs de lijn

  Met sportieve groet,
  Leen den Boer
  HJO selectie teams WSV Voetbal