• De HJO informeert

  30 sep 2023
 • Zoals benoemd in de nieuwsbrief ben ik reeds een aantal maanden bezig als HJO van de selectieteams binnen WSV. Voor mezelf een uitdaging. De uitdaging zit hem zeker niet alleen in de klus binnen WSV maar ook dat ik ga ervaren wat het is om geen trainer meer te zijn van een team. Iets wat ik altijd met passie heb gedaan. Diezelfde passie wil ik wel uitstralen als HJO en ik moet zeggen dat de eerste maanden me goed bevallen.

 • Waar zijn we tot nu toe mee bezig geweest?

  Na de kennismaking met de trainers van de selectieteams binnen onder- en bovenbouw, heb ik in kleinere groepen hoor en wederhoor toegepast, wat gaat er goed, wat kan er beter, wat missen we, wat zou goed zijn om snel op te pakken.

  Ik merkte dat de trainers energie uitstraalden, goede ideeën hadden en dat er de wil was om de volgende stap te maken. De selectieteams, zeker in de bovenbouw, spelen op goed en hoog niveau en zijn zeker talentvol, maar ook in de onderbouw lopen talenten. Met name daar is het niet onopgemerkt en zijn er al meer dan 10 spelers uitgenodigd bij de diverse Betaald voetbalclubs om regiotrainingen te volgen. In een later stadium zetten we die spelers in het zonnetje.

  Ook de talenten in de Bovenbouw krijgen hun kansen om op een hoger niveau te trainen en te spelen. Richard Karrebelt heeft tot nu gebruik gemaakt van spelers uit de O16, O17 en O19, waarbij er ook al een aantal in wedstrijden hebben gedebuteerd.

  In mijn volgende bericht zal ik specifiek over de talenten meer uitweiden, met naam en toenaam en wat we voor plannen hebben om hun volledig te ondersteunen in hun ontwikkeling. Compliment naar de selectie trainers hoe zij nu al met de spelers aan de gang zijn.

 • Wat is er tot nu gerealiseerd?

  In de nieuwsbrief hebben we gelezen dat we gestart zijn met de interne scouting. Ik ben blij dat we inmiddels met 5 personen langs de velden staan. Zoals het nu lijkt zal er spoedig een 6e persoon aansluiten.

  Ook een mooie stap is de hersteltrainer, die samen met de fysiotherapeut binnen de club ervoor zorgt dat geblesseerde spelers sneller terug kunnen aansluiten bij hun groep.

  We hebben in de onderbouw 2 trainers verantwoordelijk gemaakt voor de trainingen in hun leeftijdscategorieën, Dennis Melkert bij de O8 en O9 en Franklin Hamstra voor de O10 en O11. Zij bewaken met hun trainingsvormen en doelstellingen de structuur van trainen en spelen.

  We hebben het spelersvolgsysteem Dotcomsport opnieuw opgestart. Trainingen en wedstrijden worden geregistreerd, wie is afwezig, wie is er geblesseerd, etc. Daarnaast houden we hier de beoordelingen in bij. 

  Er zijn een aantal gesprekken gevoerd met de scouting van Vitesse, Go Ahead Eagles en Twente. We zijn trots dat zij ons bezoeken. Ook hier de banden aangehaald en met elkaar de te volgen werkwijze besproken.

  Ook is er een gesprek geweest met Vitesse, de club waar wij partnerclub van zijn. Er liggen legio mogelijkheden om die samenwerking kracht bij te zetten, ook hier kom ik later op terug, zodra we de jaarkalender hebben.

  Belangrijk voor mij was de gezamenlijke start van de selectieteams. Belangrijk omdat zij elkaar het gehele seizoen nodig zullen hebben en zij meteen met grotere groepen de training konden beginnen. De reacties vanuit de trainers waren positief te noemen en dit is iets wat we volgend jaar zeker gaan herhalen.

 • Knoppen

  In diverse bijeenkomsten heb ik de trainers meegenomen in mijn ideeën en plannen, waarbij we samen met de trainers en Wesley vanuit het bestuur aan knoppen gaan draaien.

  Zo is er gesproken over hoe stellen we een team samen, wat is het proces gedurende de selectieprocedure, hoe kunnen we structuur in trainingen krijgen.

  Wat ik als zeer positief ervaar is dat de trainers open staan om feedback te ontvangen, ze om feedback vragen en daar mee aan de gang gaan, passend bij de manier van hun werken. Voor mij is het af en toe lastig om te ervaren dat ik zelf niet meer op het veld sta, maar gelukkig word ik door de trainers uitgenodigd om bij trainingen aanwezig te zijn op het veld.

  De komende maanden zullen er gesprekken gevoerd worden met de trainers. Ik ben nieuwsgierig waar hun ambities liggen, wat zij van de plannen en ideeën vinden, ik weet zeker dat zij ook ideeën hebben, kortom ingrediënten genoeg om te werken aan de volgende stap als WSV en ook voor mezelf.

  Zoals gezegd, bij het volgende bericht zal ik dieper ingaan op de talenten die mogen ruiken aan een hoger niveau en hoop ik al wat plannen te kunnen presenteren voor de 2e seizoenshelft en richting het volgende seizoen.

  Graag wil ik nog wel de aandacht vestigen op support, coaching en aanwezigheid op de velden. De velden zijn voor de trainers en de spelers die daar op dat moment moeten zijn. Aanmoedigen is altijd goed, rond het veld is dat top. De trainers en spelers zijn verantwoordelijk voor de coaching. Daarom ben ik ook blij dat het bestuur de melding heeft gedaan dat wie er niet op de velden hoort dan achter de hekken hoort te staan.

  Mochten er in de tussentijd vragen zijn, laat gerust van je horen.

  Veel plezier de komende weken en veel positieve support! 

  Met sportieve groet
  Leen den Boer
  HJO Selectieteams WSV voetbal